donderdag, september 27, 2007
Citroenvingers
Dit recept komt uit het boek Alles over diepvriezen door Mary Berry. ISBN 90 261 4010 x
Het is in 1977 uitgegeven door uitgeverij De Fontein uit Baarn en werd in België verspreid door Westland, Schoten. Het was een vertaling van een boek dat in Londen werd uitgegeven in 1975.
Ik heb het gekocht op de boekenbeurs in Antwerpen rond de tijd dat we onze eerste diepvriezer kochten, zo'n grote bak. Dat moet in 1980 of 1981 geweest zijn. Het recept dat het al meer dan 20 jaar doet in ons gezin is: Lancastershire citroenvingers.
Dit staat in het boek:
Deze koekjes zijn zo lekker, dat ze, tenzij u de dubbele hoeveelheid maakt, nooit de diepvriezer zullen bereiken.
150 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
150 g poedersuiker
150 g zachte boter
2 eieren
geraspte schil en sap van 1 citroen
100 g suiker
snuifje zout
De bloem, poedersuiker, boter, zout, eieren en citroenschil in een kom grondig dooreenmengen. Het mengsel op een met beboterd vetvrij papier bekleed bakblik uitspreiden en in een matig warme oven (180°) gedurende 15 minuten tot lichtbruin bakken.
De gewone suiker en het citroensap mengen en het mengsel over de nog warme koek gieten. Op het bakblik laten afkoelen, dan eraf nemen en in 24 langwerpige 'vingers' snijden.
(24 stuks)
De foto heb ik zelf gemaakt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
13 opmerkingen:
t was in ieder geval heel lekker.
Ik weet het niet.Het zal wel.
het zal wel, ik heb niet geproefd.
smakelijk
Ziet er heerlijk uit!
Laat het u smaken!......
vandaag appeltaart
ik heb het nog niet geproefd
mmm... lekker, smaakte naar nog ;we zullen het zeker uitproberen maar als je,je niet kunt inhouden mag je het zeker nog eens meebrengen.
ze waren heel lekker Hilde, je mag ze dit jaar nog eens maken!!!
heerlijk voor bij onze koffiepauze!!!
Het was heel lekker en ik ga het zelf ook klaar maken.
Als ik ze dit jaar weer moet maken, moet er wel een goede reden zijn om te feesten. Heb je ideeën?
Een reactie posten